xDSL fra StayOn og trådløst
Copy to clipboard:
Ida . på 21 May 2019 14:49

I utgangspunktet får alle våre kunder 1 stk. adsl nat ruter med dhcp server og 1 stk. lan utgang. Om trådløst nettverk skal anskaffes, anbefaler vi trådløse aksesspunkt. I de tilfeller der kundene har en trådløs ruter kan disse som regel settes opp som et trådløst aksesspunkt.

Hvordan sette opp en trådløs ruter som aksesspunkt ?

Her må det kobles fra LAN porten på adsl utstyret til en switch på trådløs enhet, port 1 til 4 (se figur 1 i vedlegget). Deretter må en som regel skru av (disable) DHCP i trådløst utstyr. I enkelte tilfeller bruker ip adressen på trådløse enheter å være 192.168.1.1. Dersom det er tilfelle, må den endres til for eksempel 192.168.1.2 for ikke å skape konflikt med xDSL ruteren.

Vedlegg

adsl_fra_stayon_og_trådløst.pdf (138.33 KB)