Kabling internt når du har en analog telefon
Copy to clipboard:
Ida . på 28 May 2019 15:45

Kablingen internt i huset har stor betydning for kvaliteten på bredbåndet ditt. Dårlig kabling kan før til støy på telefonen og det er fare for at du får redusert hastigheten på bredbåndet eller at du ikke kommer på nett.

For abonnenter med en analog telefon gjøres det slik:

Kaling med en analog tlf

• Dette er det første telefonpunktet  inne i boligen. Ta ut kabelen fra  telefonuttaket (1).

• Koble en nettverkskabel fra telefonuttaket (1) og til «LINE» på baksiden av splitteren (2)

• Ta telefonkabelen som du tok ut av veggkontakten (1)og koble denne mellom telefonen og «PHONE» på splitteren (2)

Kontroller at du har summetone. Hvis ikke, sjekk at du har koblet riktig.

• Koble en ADSL kabel fra «MODEM» på splitteren (2)til DSL-kontakten på modemet (3)

• Koble til strøm på modemet (3)

• Skru på modemet (3). Når DSL-forbindelsen er i orden vil lampen merket «DSL» lyse fast grønt.

• Koble en nettverkskabel mellom en av kontaktene merket LAN1, LAN2, LAN3 eller LAN4 på modemet (3) og inn i kontakten på nettverkskortet på pc’en.